Biografie

Chi-Han Chai  is geboren en opgegroeid in Taiwan en kreeg zijn eerste pianoles op vijfjarige leeftijd. Op zijn negende bezocht hij een muziekvooropleidingsklas voor begaafde kinderen in z’n geboortestad Tainan. In 1997 vertrok hij naar Europa om piano te studeren bij Wan-Ing Ong aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. Later vervolgde Chi-Han zijn studies in piano en pianokamermuziek in Oostenrijk, namelijk bij Klaus Kaufmann en Alfons Kontarsky aan het Mozarteum in Salzburg. Sinds 2003 woont hij in Nederland.

Als solopianist speelt Chi-Han recitals in grote zalen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Taiwan en China.

Pianokamermuziek is Chi-Han’s grootste passie. Van 2000 tot 2003 vormde hij een trio met violist Nan Wang en cellist Simon Nagl. Als duo gaf hij concerten samen met violisten Elisabeth Reiter, Hugo Holleman en Alexej Pevzner. In een samenwerking met sopraan Esin Özsan betoverde hij het publiek met ontroerende liederen. Sinds 2013 vormt Chi-Han een pianoduo met pianist/componist Hsiao-Feng Chang.

Tussen 2003 en 2006  begeleidde Chi-Han Chai voor de Codarts Rotterdam Dans Academie en Dans Works Rotterdam. In 2009 en 2010 gaf hij masterclasses aan de muziekfaculteit aan de National Taiwan Normal University en de Taipei Municipal University of Education.

 

 

Design by: Gmdevteam Network